Velodromloppet 2013

2013-06-16

Historiskt Grand Prix - Velodromloppet i Karlskoga

Velodromloppet för historiska racerbilar kördes för 16:e året i rad och den Racinghistoriska klubben passade på att fylla 35 år. 210 historiska racingbilar stod på startlinjen, vilket är nytt svenskt rekord! Publiken strömmade till och hela konceptet med Motorsportveckan i Karlskoga var mycket lyckat.

I Formel Vee var det en hård kamp mellan Rolf "Myggan" Nilsson och Olle Green. Green förlorade ju så snöpligt på Anderstorp senast, men nu höll det hela vägen och han tog sin första seger 0,3 sekunder före "Myggan". Pierre Eklund kom trea. I det andra racet blev det i stället en kamp mellan "Myggan" och Johan Lund i en ny Hansen tvåförgasare. "Myggan" vann med 0,2 sekunder före Lund och Eklund som ånyo kom trea.

Olle har varit på gång en längre tid och det har bara varit en tidsfråga tills han skulle få stå överst på pallen.

Att stå bredvid och se på när alla andra kör är en annorlunda upplevelse. Hjärtat bultade värre en när jag själv kör och det har jag att tacka alla Formel Veeare för. Lördagens race var otroligt tätt genom hela fältet så var man än tittade hittade man en tät men rättvis kamp om placeringarna.

Nästa man att stå överst på pallen kan mycket väl vara Pierre som redan första säsongen tagit både en andra- och tredjeplats. 

Ställningen i racen blev följande:

Klass B race ett & två

Kent Böe
Dick Österback
Åke Persson

Åke Persson
Kent Böe
Dick Österback

Klass C race ett & två

Olle Green
Rolf Myggan Nilsson
Pierre Eklund

Rolf Myggan Nilsson
Pierre Eklund
Lars Olsson

Klass D race ett & två

Johan Lund
Björn Paulson

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT