Velodromloppet 2014

2014-06-15

Stort, snyggt och glatt på Velodromloppet

Stort startfält, snyggt kört men något halt när Velodromloppet GP avgjordes.

När Velodromloppet Grand Prix avgjordes fick Formel Vee för första gången delas upp i två heat. Detta då banlicensen inte tillät att alla bilarna körde samtidigt. Detta löstes dock bra genom att dubbelförgasarna körde tillsammans med Formel Ford. 

På den första träningen, på ett annars soligt event, drog regnet in. Banan blev hal och ut på start och målrakan fick Christer Abrahamsson en rejäl vattenplaning. Denna slutade hårt i räcket men som tur var klarade sig Christer fint. Innan Christer hade kommit ur bilen frågade han mig hur bilen såg ut och bad om att alla karaossdelar skulle sparas. Han såg en lång natt framför sig vilket det också blev. Efter en hård natts jobb var Christer tillbaks på banan vid sjutiden och var därmed redo för ännu en helgs race. Bra jobbat!

6
4
7

Formel Vee tillhör de klasser inom RHK som växer så det knakar. Till Karlskoga var 34 bilar anmälda. Så många formelbilar får inte köra på en gång, därför flyttades dem som kör i klassen för dubbelförgasare över till Formel Ford-heatet. Olle Green startade från pole och han tog ledningen i racet. Han fick dock ge sig i båda racen mot Pierre Eklund, som har växt till en riktig toppförare i år. Stefan Nilsson gjorde sitt livs race och slutade trea. I det andra racet var det Stefan Persson som tog tredjeplatsen. I B-klassen vann Tommy Bencsik före Nikolaj Leed och Åke Persson i första och i andra vann Peter Hasselgren före Bencsik och Persson.

Att det var glatt i depån rådde det ingen tvekan om och inte heller att det var glatt på banan. Dock har inte glatt samma positiva innebörd på de olika platserna. Att det var glatt på banan berodde nämligen på att det spilldes en hel del olja från flera bilar. Att få en Formel Vee tät är kanske inte det lättaste men vi ber er som kör att göra ert yttersta för att se till att slangarna är av bra kvalitet samt sitter fast ordentligt och att ventilkåporna är plana och av bra kvalitet samt att packningarna är av bästa sort och hela. 

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT