Velodromloppet 2016

2016-06-19

Mörka väderleksprognoser fick tji!

Mässingsorkester

Mässingsorkestrarna underhöll när det inte var riktigt spännande racing på Gälleråsebanan!

Velodromloppet anno 2016 blev en mycket lyckad tävling! Med regnvarningar på alla appar och nattsvarta prognoser så var det nog ingen som förväntade sig soligt, och till och med riktigt varmt vissa dagar! En kort regnskur gjorde banan hal inför Formel Vee-race nummer 2 på söndagsförmidagen, men vi slapp regnets piskande mot visiren och alla kunde koncentrera sig på att bemästra det hala, men upptorkande, underlaget!

Race 1 vanns av Roger Johansson som hittar mer och mer rätt med sin Hansen. Strax därefter följde Axel G Madsen som även han nu fått ordning och reda på sin dubbeförgasare! En strålande glad Stefan Nilsson var först i mål av C-bilarna, ca 7 sekunder före Lars Ohlsson. I B-klassen var Vesa Liukkonen helt suverän. Han rattade sin Apal till vinst i B-klassen, tvåa var Christer Abrahamson 15 sekunder bakom!

apal 16

Race 2 gick på söndagsmorgonen och det var ett väldigt funderande över däckval framförallt hos D-bilarna, (dubbelförgasarna). Till sist kom en liten regnskur som blötte ner banan rejält, men regnet upphörde till startdags. Många satsade lite för hårt och snurrade eller var av banan, men Axel G Madsen var på topp och hanterade den hala banan galant och vann racet! Dagen sensation var nog ändå Vesa Liukkonen som stog för dagens skräll när han gick in som tvåa med sin Apal B-bil! Lars Ohlsson vann C-klassen före en hårt uppvaktande Per-Åke Beijersten (C) och Christer Abrahamson (B).

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT