Velodromloppet 2018

2018-06-17

Velodromloppet Historisk GP firade 20 år med internationell stjärnglans

Det fanns många skäl att fira under stortävlingen Velodromloppet i Karlskoga. Det var 20:e året som tävlingen kördes enligt konceptet som en historisk racingtävling, i år med 250 bilar på startlinjen! Racinghistoriska klubben firar 40 år som klubb. Helgen bjöd på ett väldigt blandat väder med strålande sol på lördag och regn på söndag.

För att få lite extra krydda på tävlingen hade man bjudit in en internationell Formula Junior-klass, då Formula Junior firar 60 år som klass i år. Det kom förare från hela världen, som t ex Australien, Nya Zeeland och USA för att köra denna historiska tävling. De var så många att de fick delas in i två heat. Firandet pågår över hela världen med indelningar i olika zoner och i den nordligaste zonen kallades klassen Curt Lincoln Trophy, efter den framgångsrike föraren från Finland som totalt regerade denna klass i Norden när det begav sig.

I Formel Vee var Thomas Marklund i högform. Han vann första racet före Stefan och Melwin Nilsson utan att förta sig. Den stora fajten var om tredjeplatsen där fyra förare kämpade hårt ända in till mål. I andra racet var Marklund ännu mera överlägsen och han vann med 19 sekunder före Lars-Gunnar ”Vegas” Johansson och Johan Lund.

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT