Velodromloppet 2024

2024-06-17

Trevlig stämning på Velodromloppet Historic GP

I drygt 30 år har RHK arrangerat Velodromloppet Historic GP på Gelleråsen Arena i samarbete med Karlskoga MF och Karlskoga Motorstadion.

Årets upplaga var lite mindre än vanligt. Det fanns inga jubileer, inga gästklasser eller specialinbjudna gästförare. Det var mer som en vanlig tävling kryddad med en marknadsgata och uppvisning av gamla motorcyklar.

På racerbanan var det action som vanligt. Förarna bjöd som alltid på härliga race med sina fina racingklenoder. Publiken trivdes och det kom 5000 åskådare!

Formel Vee har varit den största klassen i RHK på senare år, men i år har man tappat lite och nu fick man åka både B och C-klassen ihop och då var man ”bara” 23 bilar till start. Jan Lindqvist tog pole före Robert Lindholm och Håkan Green, som gjorde comeback efter ett års frånvaro på grund av en skadad hand. Handen är opererad och läkt, men saknar rörlighet. Green var spänd på hur det skulle gå att köra, men farten fanns i alla fall kvar!

Första racet bjöd som alltid på bra racing. Det blev en duell till slutet mellan regerande mästaren Johan Lund och Lindqvist där Lund vann med halvsekunden före Lindqvist. Pontus Bencsik tog tredjeplatsen knappt före Robert Lindholm och Green tog femteplatsen knappt före Lars Ohlsson. I B-klassen fick tyvärr Magnus Rugsveen bryta direkt sedan kondensatorn gått sönder. Rasmus Bencsik vann före Helena Häger och Jari Korhonen.

Lindqvist fick revansch i andra racet då det var han som vann före Lund. Bencsik tog tredjeplatsen före Green. Rasmus Bencsik vann B-klassen före Rugsveen och Fredrik Häger.

No ACF gallery field data found

Galleri

Formel Vee
Sverige

Copyright © Formel Vee Sverige
Designed by Bloms IT